Hvordan skriver du Em7b5, ufuldkommen dominant med none og med tertsen i bassen, II. trinsakkord som kvintsekstakkord eller en kompliceret rytme på computeren?
På denne side har vi brugt:

Amadeus

Kender du til besværet med „kreative“ løsninger i dit tekstbehandlings-, nodeskrivnings- eller grafikprogram, og kunne du ønske dig en lettere tilgang til musiksymboler i dit daglige arbejde med undervisningsmateriale, noder eller andre publikationer, så er Amadeus ganske sikkert løsningen.

Amadeus er en skriftfamilie bestående af tre skrifter:

Amadeus Becfring, Amadeus Funktion og Amadeus Rytme

De tre skrifter dækker de becifringstegn, funktionssymboler, rytmiske og klassiske trinbetegnelser, der benyttes i Skandinavien. Desuden giver Amadeus Rytme mulighed for at skrive enkle rytmer, melodiske trintal og betoningstegn.

Amadeus er udviklet af lektor ved Københavns Professionshøjskole, ph.d. Jesper Juellund Jensen og docent i musikteoretiske fag ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium Thomas Solak.

Alle tre skrifter leveres i PostScript™-, TrueType- og bitmap-versioner og er kompatible med både macOS- og Windows-baserede computere. Amadeus er desuden udviklet således, at man umiddelbart kan udveklse dokumenter mellem de to platforme, hvis man benytter programmer, der tillader udveksling, for eksempel Microsoft Word, Finale og Sibelius.