Husk

Husk er et lille og meget enkelt program til Macintosh (Mac OS 8-9), der kan hjælpe dig med at huske fødselsdage og andre begivenheder.

Man angiver en række begivenheder, som man vil mindes om. Når computeren starter op, vil Husk derefter tjekke, om der skal gives besked om en af begivenhederne. Hvis ikke, slutter programmet automatisk, så det ikke generer til dagligt.

Se skærmbilleder fra Husk

Programmet er 100% dansk, og der er hjælpebobler til alle menupunkter og dialoger.

Husk er udviklet af Cyrk ved Jesper Juellund Jensen, jjj@cyrk.dk. Husk er gratis, men hvis du bruger programmet jævnligt, vil jeg værdsætte en mail eller et postkort.

Download „Husk” til Macintosh PowerPC, Mac OS 8-9
(512k, skal pakkes ud med StuffIt Expander)

Nyeste version er fra 21. januar 2001.

Jeg blevet spurgt, om der kommer en version af Husk til Mac OS X, men det er ikke sandsynligt. Det er nemlig ikke helt ligetil at overføre programmet til Mac OS X, og desuden har jeg ikke rigtig selv behov for programmet, efter at jeg er begyndt i stor stil at bruge Kalender – Apples kalender-program (tidl. iCal).

Et af problemerne ved at overføre Husk til Mac OS X er, at Husk normalt minder en om begivenheder ved start af computeren, men mange – inklusive mig selv – er helt holdt op med at slukke computeren. I stedet stilles den bare på vågeblus. Men hvornår skulle Husk så „melde sig“? Og hvis Husk ikke starter ved opstart, så skal det vel ligge i baggrunden hele tiden og se, om det er nu, det skal melde sig? Det er bare et af problemerne …