Cyrk   Jesper Juellund Jensen  

Fra bogens bagside

For første gang foreligger på dansk en samlet og gennemarbejdet teoretisk fremstilling af emnet „Rockharmonik“.

Jesper Juellund Jensen baserer sin fremstilling på en sjælden kombination af forudsætninger: en solid musikteoretisk basis, en levende og fængslende pædagogisk indsigt og en indgående viden om de seneste par generationers rockmusik.

På en almen musikteoretisk basis giver forfatteren en pædagogisk udformet, systematisk gennemgang af rockmusikken og dens udvikling.

Det harmoniske er i centrum, men bogen beskæftiger sig med musikteori i det hele taget, og den teoretiske eftertanke sender hele tiden læseren tilbage til musikken selv.

Igennem kapitlerne „Rock’n’roll“, „Beat“, „Soul“ og „Nyere rock“ kommer bogen hele rockmusikken og dens harmoniske udvikling og væsen igennem - hele tiden dokumenteret af velvalgte og præcise transskriptioner af de omhandlede emner.

Jesper Juellund Jensen, født i 1964, er cand. mag. i musik og spiller keyboards. Han har undervist i gymnasieskolen, og er nu seminarielærer i musik på Frederiksberg Seminarium samt underviser i musikalsk analyse på Københavns Universitet.

Gyldendal Undervisning


Jesper Juellund Jensen: Rockharmonik. Gyldendal Undervisning, København 1995. ISBN 87-00-20197-9.