Programmer

Cyrk tilbyder nedenstående programmer til Macintosh. De fleste er gratis (eventuelt kun til privat brug).

Libretto

Libretto er et simpelt program, der kan holde styr på sangtekster til sange i iTunes.

Tilfældighed

Tilfældighed kan give et tilfældigt tal, og som kan give en tilfældig rækkefølge af nogle ord/linjer.

Ret eksport fra Fronter

Ret eksport fra Fronter retter forkerte navne på arkiver og sletter tomme „images“-mapper efter eksport fra læringssystemet Fronter.

Tegn og tegnsæt

Tegn og tegnsæt er et simpelt hjælpeprogram til visning af tegnværdier i forskellige tegnsæt og i forskellige repræsentationer, herunder „url-kodning“.

Tjek links i web-site

Tjek links i web-site er et program til Mac OS (X eller 8-9), der kan bruges til at tjekke alle links indenfor en lokal kopi af et web-site.

Tekstkonvertering

Tekstkonvertering er et program til Mac OS 8-9 („classic“), der kan konvertere mellem html, rtf, (formateret) Mac-tekst og Windows-tekst.

Musikkatalog

Musikkatalog er et program til Mac OS 8-9 („classic“), der lader dig se og redigere oplysninger om cd’er, lp’er og bånd.

Husk

Husk er et lille og meget enkelt program til Mac OS 8-9 („classic“), der kan hjælpe dig med at huske fødselsdage og andre begivenheder.

Månedskalender

Månedskalender til Mac OS 8-9 („classic“) kan vise en måned (også med helligdage som påske osv. samt begivenheder angivet i Husk) og kan desuden bruges til at oprette en rtf-tekst med en kalender over en valgt måned til at skrive ud og hænge på opslagstavlen.

Mindre programmer

Opret adresseside i html er et lille program, der kan oprette en adresseside i html med alle kontaktpersonerne fra ens adressekartotek i Outlook Express.
Vis indhold er et lille program, der kan vise indholdet af et vilkårligt arkiv og konvertere fra en række tegnsæt (Windows, UTF osv.).
Juster Finder-information er nogle små programmer, der kan justere dokumenters Finder-information, dvs. oplysninger om dokumenttype og oprettelsesprogram (på en Apple Macintosh).
Til Pagespinner ISO-tekst er et lille hjælpeprogram til Macintosh, der kan ændre dokumentoplysninger, så dokumenter, der trækkes hen over programmet, markeres som tekster med ISO-tegnsættet, der redigeres i PageSpinner.
Rediger tag-skriftsnit er en udvidelse til PageSpinner, der lader en redigere udseendet af forskellige tags og teksten mellem disse.
HyperCard-stakke - her er der nogle små programmer, der dog skal afvikles fra HyperCard.

Diverse

Mappesymboler – en række symboler til mapper i MacOS.
Cyrks REALbasic-side – hjælpeprogrammer, funktioner, klasser og moduler, som man kan bruge til sine egne programmer i REALbasic.
Cyrks HyperTalk-side – forskellige værktøjer (instrukser og udvidelser) til programmering af HyperCard.
Cyrk
Jesper Juellund Jensen
Fordresgårdvej 50
2400 København NV
E-mail: jjj@cyrk.dk

 

Programmer