Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

På denne side kan du få svar på en række spørgsmål vedrørende Amadeus.

Er der nogen systemkrav til min computer?

Amadeus kan bruges på alle Macintosh-computere med mindst System 7 og fungerer fint med MacOS 8-9 og OS X. Amadeus kan endvidere bruges på alle Windows-computere med mindst Windows 95 og fungerer fint med nyere versioner af Windows.

Sandsynligvis fungerer Amadeus også med Macintosh System 6 og med Windows 3.11. Kontakt Cyrk eller Octopus for nærmere oplysninger, hvis du er tvivl.

Skal jeg vælge en enkelt-licens eller en site-licens?

Se siden om licensbetingelser.

Hvorfor findes alle de „smarte“ tastaturgenveje for specielle tegn kun til Macintosh og ikke til Windows?

Problemet er ikke specielt for Amadeus, men gælder alle skrifter: På Macintosh kan stort set alle tegn i en skrift frembringes ved hjælp af en tast i kombination med skift- og/eller alt-tasten. For eksempel frembringes tegnet ß ved at trykke [alt][S]; på Windows har dette tegn derimod ingen tastkombination, selv om tegnet findes i de almindelige skrifter.

Det er således en forskel på selve Macintosh- og Windows-systemet, der gør, at man lettere på Macintosh kan frembringe specielle tegn.

Findes Amadeus til Linux eller andre systemer?

Nej. Amadeus kan i øjeblikket kun bruges på Macintosh og Windows. Du kan eventuelt kontakte Cyrk eller Octopus, hvis du er interesseret i en version til Linux eller et andet operativsystem.

Jeg har installeret PostScript-versionerne af Amadeus, men Amadeus er ikke i min skrift-menu (Mac OS 8-9). Hvorfor ikke?

For at en PostScript-skrift skal kunne bruges, skal der være mindst én bitmap-version af skriften installeret. Man skal derfor også installere den almindelige skriftkuffert, hvor der er bitmap-udgaver af Amadeus.

Undertiden kan man også komme ud for, at Amadeus først kan benyttes, efter at computeren har været genstartet.

Tegn skrevet med Amadeus ser underlige ud på skærmen eller forsvinder næsten. Hvad kan jeg gøre?

Ved visse skriftstørrelser kan tegn være svære at tyde på skærmen. Tegnene vil dog under alle omstændigheder blive udskrevet korrekt og tydeligt. Hvis dit program tillader det, så sæt forstørrelsen op (for eksempel fra 100% til 120% eller endnu mere).

På Mac OS 8-9 ser specielt 9-, 10-, 12-, 14- og 18-punkt tydeligt ud på skærmen. Man kan dog også sagtens bruge andre størrelser, og ved udskrift er der ingen forskel på udskriftkvaliteten alt efter hvilken størrelse, man har valgt.

Kræver Amadeus meget plads på min harddisk?

Nej, Amadeus er tre skrifter („fonte“) på lige fod med for eksempel „Times New Roman“ eller „Arial“. Amadeus-skrifterne er dog i modsætning til almindelige skrifter indrettet på en særlig måde, der gør dem egnede til frembringe særlige musiksymboler i ens tekstbehandlingsdokumenter, nodeskrivningsarbejde etc. Skrifterne tager ganske lidt plads på ens hardisk.